Rio Apollinaire

VH16-031-0617

Syntynyt12.03.2016
Rotu, sukupuolifwb, ori
Säkä170cm
Painoitus, tasoestepainotus, 160cm
OmistajaCalla, VRL-11247
KasvattajaRiordan


Apolloksi kutsuttua omaa kasvattiamme voisi omalla tavallaan verrata rumaan ankanpoikaseen. Se ei ollut syntyessään mitenkään niin sanotusti massasta erottuva ja toisaalta se oli hieman huvittavan näköinen erittäin pitkien jalkojensa ansiosta. Pienokaisessa ei ilmennyt minkäänlaista potentiaalia ja olinkin lähes valmiina myymään sen, mutta jokin tunne sisälläni neuvoi odottamaan. Ratsukoulutuksen alettua ori kehittyi huimaa vauhtia ja jossain vaiheessa se oli jopa muita ikäisinään nuoria edellä koulutuksessa. Samalla kun sen taidot kasvoivat, kasvoi ori myös ulkopuolelta ja pari vuotiaana se olikin jo ryhdikäs, kauniin värinen orinalku jonka jalat näyttivät jo sopusuhtaisilta muuhun kehoon verrattuna. Sinä hetkenä kun katselin oria pitkään kesänurmella tiesin, että se kuuluisi tänne enkä tulisi myymään sitä.

Luonteeltaan Apollo on täysi kymppi oriksi ja sen sydämen täytyy olla tehty kullasta. Ori osaa käyttäytyä asiallisesti kaikkien kanssa, mutta on kuitenkin sellainen yhden ihmisen hevonen ja tälle yhdelle ihmiselle ori osaa olla varsinainen aarre. Hoitaessa Apollo on sosiaalinen, mutta antaa hoitajan tehdä työnsä rauhassa ja sillä aikaa ori itse keskittyy mielummin ruokailuun tai tallin tarkkailuun. Kavioiden putsaaminen ja varustaminen sujuvat mutkattomasti, mutta pesutilanteissa ori pistää helposti hanttiin eikä se mielellään menisi pesukarsinaan. Muutoin ori kyllä innostuu vedestä ja kesäiset kahluuhetket lammella ovatkin sen ehdoton lempipuuha.

Ratsastaessa Apollo ei kaikille nöyrry ja tämä tuokin hyvin esille sen, että ori todella on yhden ihmisen hevonen. Ori on painotettu esteille joita se meneekin suuremmalla mielenkiinnolla ja innolla kuin tasaisella mutta kyllä siltä myös koululiikkeitä löytyy ja niitäkin esitellään ylpeinä kunhan ratsastaja saa vaadittua ne orista esille. Esteillä ori kuumuu herkästi, mutta se pysyy käsissä ja jarrut löytyvät aina. Hyviin suorituksiin läpi radan vaaditaan ratsastajan puolelta tasapainoa ja lakkaamatonta pohjetukea. Käsien tulee myös olla vakaat hyppyjen aikana. Apollolla on reippaat ja lennokkaat askellajit ja sen ehdoton bravuuri esteratsastuksessa on käännökset ja epäsuorat tiet esteille.


i. Alercus Woods
hann, rn, 167cm
ii. Lupercus PB
ERJ I, YLA2, ERL II, HANN II
hann, m, 170cm
iii. Rasputin GER
ERJ I
hann, m, 173cm
iie. Luperca
ERJ I
hann, prn, 166cm
ie. Alope Electra A
YLA2
hann, prn, 160cm
iei. Minos
hann, 163cm
iee. Athene
ERJ II
hann, rn, 165cm
e. Amaranthe F
fwb, rn, 162cm
ei. Onyx Coup xx
KERJ-II
xx, krj, 164cm
eii. Lebannen xx
xx, krj, 165cm
eie. Infra-Red xx
xx, mkm, 165cm
ee. Diamante F
fwb, km, 171cm
eei. Crixus
KTK-I
hann, m, 174cm
eee. Rio Regalia
old, rn, 169cm




Tämä on virtuaalihevonen / This is a SIM game horse
ulkoasu © Cery 2016 / muokkaus © Calla / kuvat © Benny de Ruiter



♔ Riordan