Vain Baltimore   Suomalainen puoliveriori, 171cm
   syntynyt 11.03.2016, VH-
   koulupainotteinen, taso Grand Prix

   Omistaa Calla (VRL-11247) & Riordan
   Maahantuonut Riordan
Balto on näyttävä hevonen, jota ei hyvällä käytöksellä ole varsinaisesti pilattu. Ori on siitä paha tapaus, että se pääsee herkästi kaikkien niskan päälle pomottelemalla ja uhkailemalla, ja sen käsittely vaatii roppakaupalla huumorintajua ja päättäväisyyttä. Taluttaessa Balto saattaa rynniä yli melkoisella voimalla nähdessään jotain vähääkään mielenkiintoista ja se lähtee repimään taluttajaa peräänsä. Tämän takia oria on toivoton taluttaa ilman kuolainta, mutta kuolain taikka ketju suussa ori kulkee jokseenkin kauniimmin. Eläinlääkäreistä tai kengittäjästä ori ei välitä ja osaa käyttäytyä kauniisti, koska se on elinvuosinaan oppinut, että pelleily vain pitkittää toimintoja.

Hoidettaessa ori hermostuu herkästi ja aina ei voi sanoa, että mistä se kiihtyy. Välillä ori saattaa suuttua kovista otteista ja harjoista ja joskus se saattaa suuttua liian pehmeistäkin harjoista ja käsittelystä. Tämän vuoksi orin käsittelijöiltä vaaditaan huumorintajua enemmän kuin yleensä, eikä sen kanssa kannata lähteä tappelemaan käyttäytymisestä. Varustus toimii suunnilleen hyvin, mitä nyt Balto saattaa tammailla satulavyötä kiristäessä. Suistien kanssa ei yleensä ole minkäänlaista ongelmaa, kylmiä kuolaimia Harle ei suosi ja se saattaa kiihtyä niistä pahiten.

Baltosta tulee hyvin helposti mieleen ylikiukkuinen tamma, varsinkin ratsastaessa. Sillä on upeat, pehmeät liikkeet ja niissä on mukava istua kenen tahansa, kunhan ratsastaja ei ole liian kovakätinen. Kovista avuista Harle ottaa nokkiinsa eikä suostu työskentelemään enää ollenkaan, jonka jälkeen saa suurinpiirtein luovuttaa. Kun selässä istuu joku kevytapuinen ratsastaja, ori osaa kouluvääntöjä Grand Prix -tasolle asti ja toimii oivallisesti. Se on reipas, kevyt ja herkkä hevonen, jonka kaikki askellajit on helposti kontrolloitavissa ja Harle on muutenkin hyvin notkea hevonen. Kaikki askellajit pyörii pehmeästi ja hevonen ottaa takajalatkin toimintaan mukaan suurin piirtein automaattisesti.

Esteitä Baltolla hypätään enemmänkin mielenvirkistykseksi, eikä niinkään tavoitteellisesti. Sen kanssa hyppääminen on aina vähän jännittävää, kun ori haluaa itse päättää miten hypätä ja ratsastaja ei saisi kommentoida menoa ollenkaan. Maastoesteillä Balto ei ole koskaan oikeastaan pärjännyt, kun se ei ole mikään varmajalkaisin esteratsu ja maastossa yleisestikin säikkyy herkästi tuntemattomia ääniä ja liikkeitä.

Kisapaikoilla ori on suorastaan parempi kuin kotona, vaikkei kyllä käytökseltään. Se ottaa nokkiinsa ihan yhtä herkästi ja pistää ranttaliksi jos sitä komentaa liikaa. Radalla se kuitenkin toimii kevyemmin kuin kotona ja hakee itsensä muotoon ja muutenkin hyvään ryhtiin ennen kuin ratsastaja ehtii sitä edes miettiä. Baltolla on kova kisavietti ja sen takia se saattaa antaa ratsastajan virheet anteeksi herkemmin kuin kotona. © HelkaJ

Sukutaulu

evm-sukuinen
Vain Atlante
fwb, rt, 170cm
Vain Vino
fwb, trt, 167cm
tuntematon
tuntematon
Damoura
fwb, rn, 169cm
tuntematon
tuntematon
Edilna
fwb, rt, 169cm
Belissimo
fwb, rt, 172cm
tuntematon
tuntematon
Winzerin
fwb, prn, 168cm
tuntematon
tuntematon
Jälkeläiset
Virtuaalihevonen   |   a sim-game horse
Ulkoasu © Sakkura 2017  
♔ Riordan