Vain Baltimore

Suomalainen puoliverinen, ori
syntynyt 11.03.2016, säkäkorkeus 171cm
VH20-031-0123

koulupainotteinen, taso Grand Prix
maahantuoja Riordan
omistaja Riordan, Calla (VRL-11247)

Balto on näyttävä hevonen, jota ei hyvällä käytöksellä ole varsinaisesti pilattu. Ori on siitä paha tapaus, että se pääsee herkästi kaikkien niskan päälle pomottelemalla ja uhkailemalla, ja sen käsittely vaatii roppakaupalla huumorintajua ja päättäväisyyttä. Taluttaessa Balto saattaa rynniä yli melkoisella voimalla nähdessään jotain vähääkään mielenkiintoista ja se lähtee repimään taluttajaa peräänsä. Tämän takia oria on toivoton taluttaa ilman kuolainta, mutta kuolain taikka ketju suussa ori kulkee jokseenkin kauniimmin. Eläinlääkäreistä tai kengittäjästä ori ei välitä ja osaa käyttäytyä kauniisti, koska se on elinvuosinaan oppinut, että pelleily vain pitkittää toimintoja.

Hoidettaessa ori hermostuu herkästi ja aina ei voi sanoa, että mistä se kiihtyy. Välillä ori saattaa suuttua kovista otteista ja harjoista ja joskus se saattaa suuttua liian pehmeistäkin harjoista ja käsittelystä. Tämän vuoksi orin käsittelijöiltä vaaditaan huumorintajua enemmän kuin yleensä, eikä sen kanssa kannata lähteä tappelemaan käyttäytymisestä. Varustus toimii suunnilleen hyvin, mitä nyt Balto saattaa tammailla satulavyötä kiristäessä. Suistien kanssa ei yleensä ole minkäänlaista ongelmaa, kylmiä kuolaimia Harle ei suosi ja se saattaa kiihtyä niistä pahiten.

Baltosta tulee hyvin helposti mieleen ylikiukkuinen tamma, varsinkin ratsastaessa. Sillä on upeat, pehmeät liikkeet ja niissä on mukava istua kenen tahansa, kunhan ratsastaja ei ole liian kovakätinen. Kovista avuista Harle ottaa nokkiinsa eikä suostu työskentelemään enää ollenkaan, jonka jälkeen saa suurinpiirtein luovuttaa. Kun selässä istuu joku kevytapuinen ratsastaja, ori osaa kouluvääntöjä Grand Prix -tasolle asti ja toimii oivallisesti. Se on reipas, kevyt ja herkkä hevonen, jonka kaikki askellajit on helposti kontrolloitavissa ja Harle on muutenkin hyvin notkea hevonen. Kaikki askellajit pyörii pehmeästi ja hevonen ottaa takajalatkin toimintaan mukaan suurin piirtein automaattisesti.

Esteitä Baltolla hypätään enemmänkin mielenvirkistykseksi, eikä niinkään tavoitteellisesti. Sen kanssa hyppääminen on aina vähän jännittävää, kun ori haluaa itse päättää miten hypätä ja ratsastaja ei saisi kommentoida menoa ollenkaan. Maastoesteillä Balto ei ole koskaan oikeastaan pärjännyt, kun se ei ole mikään varmajalkaisin esteratsu ja maastossa yleisestikin säikkyy herkästi tuntemattomia ääniä ja liikkeitä.

Kisapaikoilla ori on suorastaan parempi kuin kotona, vaikkei kyllä käytökseltään. Se ottaa nokkiinsa ihan yhtä herkästi ja pistää ranttaliksi jos sitä komentaa liikaa. Radalla se kuitenkin toimii kevyemmin kuin kotona ja hakee itsensä muotoon ja muutenkin hyvään ryhtiin ennen kuin ratsastaja ehtii sitä edes miettiä. Baltolla on kova kisavietti ja sen takia se saattaa antaa ratsastajan virheet anteeksi herkemmin kuin kotona.
Sukutaulu

i Vain Atlante
fwb rt 170cm
ii Vain Vino
fwb trt 167cm
iii
iie
ie Damoura
fwb rn 169cm
iei
iee
e Edilna
fwb rt 169cm
ei Belissimo
fwb rt 172cm
eii
eie
ee Winzerin
fwb prn 168cm
eei
eee

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Muuta
00.00.0000 t. Varsan nimi tähän Hevosen nimi tähän muuta tietoa
00.00.0000 t. Varsan nimi tähän Hevosen nimi tähän muuta tietoa
00.00.0000 t. Varsan nimi tähän Hevosen nimi tähän muuta tietoa

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus 0 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos


ulkoasun © VRL-05175    ☆    virtuaalitalli    ☆    virtuaalihevonen    ☆    kuvien © scirlin, Van Uytert, m01229 (flickr)

♔ Riordan