KHw Keine Lust   Suomalainen puoliveriori, 172cm
   syntynyt 07.01.2017, VH17-031-0340
   koulupainotteinen, taso Grand Prix

   Omistaa Calla (VRL-11247) & Riordan
   Kasvattanut Kultahuisku
Luka on näyttävä hevonen, jota ei hyvällä käytöksellä ole varsinaisesti pilattu. Ori on siitä paha tapaus, että se pääsee herkästi kaikkien niskan päälle pomottelemalla ja uhkailemalla, ja sen käsittely vaatii roppakaupalla huumorintajua ja päättäväisyyttä. Taluttaessa Luka saattaa rynniä yli melkoisella voimalla nähdessään jotain vähääkään mielenkiintoista ja se lähtee repimään taluttajaa peräänsä. Tämän takia oria on toivoton taluttaa ilman kuolainta, mutta kuolain taikka ketju suussa ori kulkee jokseenkin kauniimmin. Eläinlääkäreistä tai kengittäjästä ori ei välitä ja osaa käyttäytyä kauniisti, koska se on elinvuosinaan oppinut, että pelleily vain pitkittää toimintoja.

Hoidettaessa ori hermostuu herkästi ja aina ei voi sanoa, että mistä se kiihtyy. Välillä ori saattaa suuttua kovista otteista ja harjoista ja joskus se saattaa suuttua liian pehmeistäkin harjoista ja käsittelystä. Tämän vuoksi orin käsittelijöiltä vaaditaan huumorintajua enemmän kuin yleensä, eikä sen kanssa kannata lähteä tappelemaan käyttäytymisestä. Varustus toimii suunnilleen hyvin, mitä nyt Luka saattaa tammailla satulavyötä kiristäessä. Suistien kanssa ei yleensä ole minkäänlaista ongelmaa, kylmiä kuolaimia Luka ei suosi ja se saattaa kiihtyä niistä pahiten.

Lukasta tulee hyvin helposti mieleen ylikiukkuinen tamma, varsinkin ratsastaessa. Sillä on upeat, pehmeät liikkeet ja niissä on mukava istua kenen tahansa, kunhan ratsastaja ei ole liian kovakätinen. Kovista avuista Luka ottaa nokkiinsa eikä suostu työskentelemään enää ollenkaan, jonka jälkeen saa suurinpiirtein luovuttaa. Kun selässä istuu joku kevytapuinen ratsastaja, ori osaa kouluvääntöjä Grand Prix -tasolle asti ja toimii oivallisesti. Se on reipas, kevyt ja herkkä hevonen, jonka kaikki askellajit on helposti kontrolloitavissa ja Luka on muutenkin hyvin notkea hevonen. Kaikki askellajit pyörii pehmeästi ja hevonen ottaa takajalatkin toimintaan mukaan suurin piirtein automaattisesti.

Esteitä Lukalla hypätään enemmänkin mielenvirkistykseksi, eikä niinkään tavoitteellisesti. Sen kanssa hyppääminen on aina vähän jännittävää, kun ori haluaa itse päättää miten hypätä ja ratsastaja ei saisi kommentoida menoa ollenkaan. Maastoesteillä Luka ei ole koskaan oikeastaan pärjännyt, kun se ei ole mikään varmajalkaisin esteratsu ja maastossa yleisestikin säikkyy herkästi tuntemattomia ääniä ja liikkeitä.

Kisapaikoilla ori on suorastaan parempi kuin kotona, vaikkei kyllä käytökseltään. Se ottaa nokkiinsa ihan yhtä herkästi ja pistää ranttaliksi jos sitä komentaa liikaa. Radalla se kuitenkin toimii kevyemmin kuin kotona ja hakee itsensä muotoon ja muutenkin hyvään ryhtiin ennen kuin ratsastaja ehtii sitä edes miettiä. Lukalla on kova kisavietti ja sen takia se saattaa antaa ratsastajan virheet anteeksi herkemmin kuin kotona. © HelkaJ
Sukutaulu

1-polvinen suku
Keine Ahnung
brdbg, trn, 168cm
Allesgeht DEU
brdbg, rn
tuntematon
tuntematon
Weistdues DEU
brdbg
tuntematon
tuntematon
Unendlichkeit DEU
hann, rt, 172cm
Rette Mich
hann, rn
Remulus
hann, rn
Saninarnia
hann, prt
Good Intensions
hann, rt
Game Over
hann, vprt
Dark Invention
hann, m
Jälkeläiset
Virtuaalihevonen   |   a sim-game horse
Ulkoasu © Sakkura 2017  
♔ Riordan