Rio Mandant

VH16-031-0618

Syntynyt10.04.2016
Rotu, sukupuolifwb, ori
Säkä160cm
Painoitus, tasoestepainotus, 150cm
OmistajaCalla, VRL-11247
KasvattajaRiordan


Mandant on hyväkäytöksinen, täysin tervepäinen ja utelias ori jolta löytyy omanlainen skaala orimaisia piirteitä. Se pitää lähestulkoon aina ääntä itsestään ja taluttaesskin se ennemmin esittelee itseään ylpeänä kuin laahustaa huomaamattoman oloisena taluttajan takana. Orin erityisen mukavaksi piirteeksi luokittelisin sen, että vaikka se kuinka tuntuisi keskittyvän mahtailuun, se pysyy aina taluttajan lähellä ja sen kanssa pystyy kulkemaan ilman että riimunarusta täytyisi pitää kiinni kaikin voimin. Sama tyyli pätee ratsastaessa.

Hoitaessa orin kanssa saa toimia reippain ottein ja itsevarmana. Epävarmuuden ja pelon Mandant asitii herkästi ja tuppaa silloin itse hermostumaan eikä tällöin malta pysyä aloillaan. Muutoin ori on varsin helposti käsiteltävissä ja se tarjoaa laadukasta seuraansa hoitajalle läpi hoitotoimenpiteiden. Mandant on sosiaalinen ja ihmisrakas jätti joka rakastaa kaiken tutkimista ja harjakorin sekä hoitajan taskujen penkominen kuuluukin sen vakiintuneisiin tapoihin. Kunhan se saa tavaroiden penkomisen suoritettua, se yleensä tarkkailee ympäristöään ja muita mahdollisia hevosia aina valmiina tervehtimään näitä sekä ihmisiä kimakalla hirnumisella. Satulan ja suitset Mandant antaa laittaa vastaväitteittä, mutta kavioiden putsaamisessa sekä suojia laittaessa se on tarkka jaloistaan ja herkeämättömästi pamauttaa kavionsa takaisin vasten lattiaa.

Ratsastaessa Mandant on vauhdikas ja käynti tuntuu toisinaan olevan sille täysin tuntematon käsite. Osaavalle ja rohkealle ratsastajalle orista on paljon iloa, mutta aremman kuljettajan sen vauhdikkuus pelästyttää. Mandant ei lähde kuskaamaan ratsastajaansa, sen synnynnäinen tahti vain on nopeatempoinen mikä onkin etu esteratsastuksessa. Avuille herkkä ori on ketterä ja se taipuu mainiosti tiukemmissakin kaarissa, se omaa matkaavoittavat, tasaiset ja lennokkaat liikkeet joiden kyydissä ratsastajan on luonteva istua. Tällä orilla on työmoraali kunnossa ja tekniikka hallussa niin esteillä kuin tasaisellakin. Esteille se lähtee tanner tömisten ja hyppää hyvällä kapasiteetilla, arkailemattomasti.


i. Mangoe Finlande Solo
ERJ-I, YLA2
fwb, krj, 169cm
ii. Fionbarra PB
fwb, rnkrj, 169cm
iii. Finnbarr
ERJ-I
fwb, krj, 170cm
iie. Takhisis
ERJ-I
fwb, rn, 165cm
ie. VIR MVA Ch Mango Marengue Solo
ERJ-I, KTK-II
fwb, prt, 168cm
iei. VIR MVA Ch Tropic Thunder GER
hann, mkm, 164cm
iee. VIR MVA Ch Mangomix Rooibos
ERJ-I, YLA2, KTK-II
fwb, prt, 167cm
e. Magnolia F
fwb, rt, 163cm
ei. Don Ares
fwb, m, 163cm
eii. Don Amadore
KERJ-II, KRJ-I, KTK-II
fwb, m, 166cm
eie. Cerise
hann, rt, 162cm
ee. Scarlett F
KTK-III
fwb, trt, 168cm
eei. Kassmeyer
KRJ-II
fwb, rt, 170cm
eee. Stock's Juliana
KRJ-II, SPL-II, YLA2
fwb, prn, 161cm
Kilpailukalenteri ERJ

0 sijoitusta

ERJ 30.06.2016 Kuuralehto ERJ-Cup 150cm 15 / 213Tämä on virtuaalihevonen / This is a SIM game horse
ulkoasu © Cery 2016 / muokkaus © Calla / kuvat © Benny de Ruiter♔ Riordan