Rio Calixte

VH16-031-0616

Syntynyt10.03.2016
Rotu, sukupuolifwb, ori
Säkä168cm
Painoitus, tasokoulupainotus, Int II
OmistajaCalla, VRL-11247
KasvattajaRiordan


Calixte on neljäs oma kasvattimme ja tämä komea ori syntyi ilahduttamaan meitä melko lämpimänä maaliskuisena aamuna. Sen historiasta ei ole suuria kerrottavia, mutta ainakin se on kokonaisuudessaan tiedossa. Calixtea alettiin alle viikon ikäisenä kutsumaan Xeteksi ja kutsumanimi on jäänyt käyttöön siitä lähtien. Xete on hurmaava yksilö, mutta omalla tavallaan se on ollut aina, varsasta lähtien, pieni kivi omistajan sekä hoitajien kengissä. Orilla piisaa paljon omaa tahtoa ja luonnetta metkuista puhumattakaan. Suurimmaksi murheenkryyniksi on muodostunut toistuvat karkaamiset jos niihin on löytynyt hyvä sauma esimerkiksi taluttaessa kun taluttaja ei ole keskittynyt tarpeeksi intensiivisesti olennaiseen ja ote narusta on ollut hento. Karkuteille päästessä ori ilmaisee innostuksensa lyhyellä pukkilaukalla, mutta se rauhoittuu siitä pian ja hetken päästä se antaa rauhallisesti ottaa itsensä kiinni - aivan kun mitään välikohtausta ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Oria käsiteltäessä onkin suositeltavaa keskittyä hetkeen jos tahtoo selvitä ilman väliselkkauksia.. eikä pieni ennakointikaan ole pahasta.

Tallissa ori on hiljaa ja rauhallisesti ainoastaan silloin kun se saa olla omissa oloissaan. Hoitaessa se ei jätä epäselväksi, että kaikki mahdollinen huomio rapsutuksista herkkuihin on tervetullutta ja oikeastaan niitä ori vaatiikin ennenkuin se tohtisi päästää hoitajaa harjaamaan. Harjatessa Xete on rauhaton ja sen lisäksi, että se kyttäilee käytäviä ja huutelee sopivin väliajoin, se myös steppailee aloillaan tai kiertää ympyrää. En kuitenkaan luokittelisi niitä toimia pahoiksi tavoiksi sillä ori pysyy varovaisena hoitajaa kohtaa kunnioittaen tämän omaa tilaa eikä se tahdo pahaa, mutta siltä vain sattuu aina löytymään sopivasti energiaa vaikka vähän ylimääräiseenkin toimintaan.

Ratsuna Calixte on erittäin miellyttämisenhaluinen ja yhteistyön toimivuus sen kanssa on sanoinkuvaamattoman hienoa kunhan vain ratsastaja löytää orin kanssa yhteisen sävelen. Kyseistä säveltä vain ei löydä ainakaan liian helposti eikä ori koskaan anna mitään ilmaiseksi. Osaavissa käsissä se liikkuu kuin ajatus ja toimii pienistäkin avuista ollen aina valppaana ratsastajalle. Orilla on lennokkaat ja matkaavoittavat askeleet joiden kyydissä on mukava istua. Laukka on suuriliikkeistä, hyvin pyörivää ja se nousee kauniisti ylöspäin.


i. Cartande F
fwb, rn, 169cm
ii. Arlinda Claes
bwp, krj, 166cm
iii. Carthago
bwp, rn, 168cm
iie. Puritania
bwp, krj, 165cm
ie. Caladriel F
ERJ-II
fwb, trt, 165cm
iei. Phantom Eye
fwb, km, 168cm
iee. Killdream QK
SPL-III, ERJ-III, YLA2, ERJ-I
fwb, km, 163cm
e. Centaura
fwb, rt, 170cm
ei. Amarn Centauro
KRJ-III
hann, rt, 170cm
eii. Centaurus GER
hann, rt, 171cm
eie. Bellina
hann, rn, 167cm
ee. Saransk von Gateaway
old, trn, 164cm
eei. Marsious
KRJ-I, YLA2
old, rn, 165cm
eee. Street of Moscow
old, trn, 168cm
Tämä on virtuaalihevonen / This is a SIM game horse
ulkoasu © Cery 2016 / muokkaus © Calla / kuvat © Benny de Ruiter♔ Riordan