Romanov Ruby

Suomalainen puoliverinen, ori
syntynyt 01.02.2020, säkäkorkeus 166cm
VH20-031-0128

estepainotteinen, taso 150cm
kasvattaja Rubinedal
omistaja Riordan, Calla (VRL-11247)

Estevarsojen laatuarvostelu 30.04.2020 EV-II
6 + 9 + 3 + 3 + 1 + 5 = 27p.

Romanov Ruby muutti meille maaliskuussa 2020 suoraan kasvattajalta. Seuraavat kasvattajan saatesanat kuultuani kiinnostuin nuoresta orista ja koin, että siinä olisi minulle tuleva kisatykki: "Tämä varsa on osoittautunut olevansa tulisieluinen taistelija, se ei anna mitään ilmaiseksi vahigossakaan. Pompottaa ja narraa epävarmaa käsittelijää kuus-nolla ja kenkkuilee aivan varmasti jos siihen antaa mahdollisuuden. Hyvin pitkälti yhden ihmisen hevonen. Oikea ihminen varmasti saa tästä hyvän ratsun koulittua itselleen. Meillä ei riitä kädet ja aika tämän tapauksen kanssa joten tästä pätevä estetykki osaavalle ihmiselle."

Täytyy kyllä myöntää, että ihan ruusuinen ei meidän alkutaival tämän orin kanssa ollut, mutta pitkäjänteisellä työskentelyllä ja luottamuksen rakentamisella Romista on kasvanut hieno estehevonen. Se on luonteeltaan säpäkkä ja kuumuvaa sorttia, mutta kuitenkin kiltti eikä omaa huonoja tapoja. Temperamenttisen ja nopeasti reagoivan luonteen vuoksi ori ei sovellu kaikkien käsiteltäväksi eikä se oikeastaan olekaan kiinnostunut lähinnä kuin omasta ihmisestään. Romi onkin sellainen yhden ihmisen hevonen, "mamman mussukka" suorastaan. Rauhallisen ja jämäkän käsittelijän kanssa kaikki hoitotoimet sujuvat. Romi on rakkaudella ja rajoilla toimiva hevonen.

Romin kanssa on aina panostettu esteratsastukseen, mutta kyllä orin saa kulkemaan nätisti myös sileällä. Sileällä työskentelyssä se vain vaatii vaihtelua tehtäviin, jotta sen mielenkiinto pysyisi yllä. Orin verti vetää esteille ja se hyppää aina suurella sydämellä. Romi on varma ja luotettava esteratsu, joka ei kiellä tai kyttää. Se on herkkä ja reaktiivinen, niin kuin kilpahevosen kuuluukin olla. Sillä on esteille hyvä imu, mutta meno ei silti lähde lapasesta vaan jarrutkin löytyy. Romi on välillä nopealiikkeinen ratsastaa, joten se ei ole aran tai kokemattoman ratsastajan ratsu.Sukutaulu

i Reflect F
fwb rnkm 166cm
ii Phaeton W
trak prn 172cm
ERJ-II, YLA2
iii Phantom
iie Adéle
ie Killdream QK
fwb km 163cm
SPL-III, ERJ-III, YLA2, ERJ-I
iei Unforgiveable
iee Ms Killjoy
e Hera Halifax
kwpn trn 166cm
ei Harvey
kwpn rn 166cm
eii Harry
eie Double Cherries
ee Romina
kwpn trn 171cm
eei Corpus
eee Vinnie

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Muuta
00.00.0000 t. Varsan nimi tähän Hevosen nimi tähän muuta tietoa
00.00.0000 t. Varsan nimi tähän Hevosen nimi tähän muuta tietoa
00.00.0000 t. Varsan nimi tähän Hevosen nimi tähän muuta tietoa

Kilpailukalenteri

Esteratsastus 0 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos


ulkoasun © VRL-05175    ☆    virtuaalitalli    ☆    virtuaalihevonen    ☆    kuvien © scirlin, Van Uytert, m01229 (flickr)

♔ Riordan