Powhatan

Suomalainen puoliverinen, ori
syntynyt 01.06.2019, säkäkorkeus 170cm
VH-

koulupainotteinen, taso Grand Prix
maahantuoja Riordan
omistaja Riordan, Calla (VRL-11247)

Poe on näyttävä hevonen, jota ei hyvällä käytöksellä ole varsinaisesti pilattu. Ori on siitä paha tapaus, että se pääsee herkästi kaikkien niskan päälle pomottelemalla ja uhkailemalla, ja sen käsittely vaatii roppakaupalla huumorintajua ja päättäväisyyttä. Taluttaessa Po saattaa rynniä yli melkoisella voimalla nähdessään jotain vähääkään mielenkiintoista ja se lähtee repimään taluttajaa peräänsä. Tämän takia oria on toivoton taluttaa ilman kuolainta, mutta kuolain taikka ketju suussa ori kulkee jokseenkin kauniimmin. Eläinlääkäreistä tai kengittäjästä ori ei välitä ja osaa käyttäytyä kauniisti, koska se on elinvuosinaan oppinut, että pelleily vain pitkittää toimintoja.

Hoidettaessa ori hermostuu herkästi ja aina ei voi sanoa, että mistä se kiihtyy. Välillä ori saattaa suuttua kovista otteista ja harjoista ja joskus se saattaa suuttua liian pehmeistäkin harjoista ja käsittelystä. Tämän vuoksi orin käsittelijöiltä vaaditaan huumorintajua enemmän kuin yleensä, eikä sen kanssa kannata lähteä tappelemaan käyttäytymisestä. Varustus toimii suunnilleen hyvin, mitä nyt Poe saattaa tammailla satulavyötä kiristäessä. Suistien kanssa ei yleensä ole minkäänlaista ongelmaa, kylmiä kuolaimia Poe ei suosi ja se saattaa kiihtyä niistä pahiten.

Poesta tulee hyvin helposti mieleen ylikiukkuinen tamma, varsinkin ratsastaessa. Sillä on upeat, pehmeät liikkeet ja niissä on mukava istua kenen tahansa, kunhan ratsastaja ei ole liian kovakätinen. Kovista avuista Poe ottaa nokkiinsa eikä suostu työskentelemään enää ollenkaan, jonka jälkeen saa suurinpiirtein luovuttaa. Kun selässä istuu joku kevytapuinen ratsastaja, ori osaa kouluvääntöjä Grand Prix -tasolle asti ja toimii oivallisesti. Se on reipas, kevyt ja herkkä hevonen, jonka kaikki askellajit on helposti kontrolloitavissa ja Poe on muutenkin hyvin notkea hevonen. Kaikki askellajit pyörii pehmeästi ja hevonen ottaa takajalatkin toimintaan mukaan suurin piirtein automaattisesti.

Esteitä Poella hypätään enemmänkin mielenvirkistykseksi, eikä niinkään tavoitteellisesti. Sen kanssa hyppääminen on aina vähän jännittävää, kun ori haluaa itse päättää miten hypätä ja ratsastaja ei saisi kommentoida menoa ollenkaan. Maastoesteillä Poe ei ole koskaan oikeastaan pärjännyt, kun se ei ole mikään varmajalkaisin esteratsu ja maastossa yleisestikin säikkyy herkästi tuntemattomia ääniä ja liikkeitä.

Kisapaikoilla ori on suorastaan parempi kuin kotona, vaikkei kyllä käytökseltään. Se ottaa nokkiinsa ihan yhtä herkästi ja pistää ranttaliksi jos sitä komentaa liikaa. Radalla se kuitenkin toimii kevyemmin kuin kotona ja hakee itsensä muotoon ja muutenkin hyvään ryhtiin ennen kuin ratsastaja ehtii sitä edes miettiä. Poella on kova kisavietti ja sen takia se saattaa antaa ratsastajan virheet anteeksi herkemmin kuin kotona.


Sukutaulu

i Platinum
fwb rn 169cm
ii Sympatico
fwb trn 172cm
iii Hyperion
iie Zafrina
ie Larunda
fwb rt 158cm
iei Guinness
iee Rosebud
e Cassandrea
fwb prt 169cm
ei Belmark
fwb trn 171cm
eii Lareik
eie Farbella
ee Verona
fwb vrt 164cm
eei Montreal
eee Menetta

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Muuta
00.00.0000 t. Varsan nimi tähän Hevosen nimi tähän muuta tietoa
00.00.0000 t. Varsan nimi tähän Hevosen nimi tähän muuta tietoa
00.00.0000 t. Varsan nimi tähän Hevosen nimi tähän muuta tietoa

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus 0 sijoitusta
pvm järjestäjä luokka tulos


ulkoasun © VRL-05175    ☆    virtuaalitalli    ☆    virtuaalihevonen    ☆    kuvien © scirlin, Van Uytert, m01229 (flickr)

♔ Riordan